sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Physio & social activites

Terveiset todella tuulisesta Walesista.

Internet yhteyden kanssa on ollut ongelmia joten anteeksi pidempi postaustauko. Mutta nyt back in business. Aika on lentänyt ja takana on viimeinen viikonloppu Wrexhamissa, apua! Postausideat ovat ollut hieman vähissä sillä työ on todella hohun jakson kaltaista emmekä saa työskennellä yksin sillä UK:n lainsäädännöt hoitotyössä on erilaiset. Pyrin silti puristamaan irti vielä loppuhetken havainnot. Tämä postaus käsittelee fysioterapiaa sekä viriketoimintaa.

Vietin pari päivää talon fysioterapeutin kanssa, jonka aikana sain kuulla paljon erilaisista sairauksista, ennusteista, edistyksestä ja nähdä omin silmin onnistumisia.
Talon oman fysioterapeutin seuraan liittyi myös toinen fysioterapeutti talon ulkopuolelta.
Pitkin päivää kävimme joko asukashuoneissa tekemässä liikeharjoituksia tai asukas tuli pieneen fysiohuoneeseen jossa oli rollaattoreita, seisomatukia, erilaisia välineitä joilla voi tehdä liikeharjoituksia ja ns. seisomapöytä johon asukas laitetaan ja nostetaan seisoma-asentoon (hyvä halvaantuneilla). Sain myös osallistua toimintaan ja avustaa liikeharjoituksissa. Fyssaripäivä oli toiminnan täytteinen mutta todella kuntoutuspainotteinen. Oli kuitenkin mukavaa nähdä myös fysioterapeutin toimintaa.

Enemmän päiviä olen viettänyt viriketoiminnassa. Parina päivänä olen käynyt asukkaiden kanssa ostoksilla iltapäivästä Wrexhamin ulkopuolella, pelannut paljon dominoa, seurannut zumbaa, taidetta ja muuta aktiviteettia, kaivertanut elämäni ensimmäisen kurpitsan Halloweenin alla sekä ennenkaikkia oppinut asukkaista uskomattoman paljon. Viriketoiminta ei suinkaan ole vain paikallaan istumista ja höpöttelyä. Asukkaiden lounasaikaan virikeohjaajat avustavat ruokailussa (syöttämiset yms). Viriketoiminta on ollut ennenkaikkea todella antoisaa kielitaidon paranemisen osalta!



Seuraavassa kerron vähän miksi olen istunut päiviä 7 tuntia lähemmäs 20-asteisessa yhdessä ja samassa huoneessa..

Elina

2 kommenttia:

  1. Elina, kaiverrukset ovat onnistuneet hienosti :) Olet saanut osallistua viriketoimintaan laajasti. Sieltä olet varmasti saanut paljon vinkkiä viriketoiminnan järjestämiseen. Onko siellä suhtautuminen viriketoimintaan erilaista kuin meillä? Seisomapöytä on varmasti hyvä juuri halvaantuneiden potilaiden kohdalla. Kerro siitä enemmän koulussa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kyllä on! Viriketoimintaa on 5 päivänä viikossa vähintään; musiikkia, taidetta, shoppailureissuja, discoja ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Asukkaat osallistuvat virikkeisiin mistä itse pitävät, muutama ns. vakiovirike asukaskin löytyy jotka osallistuvat joka päivä virikkeestä riippumatta. Viriketoimintaa on myös yhdessä oleminen ja teen/kahvin juonti, mitään ei tarvitse tehdä jos ei halua. On mukavaa aamupäivästä seurata mm. taidevirikettä. Jotkut piirtävät, jotkut maalaavat, toiset värittävät. Radio soi taustalla ja rento ote tekemiseen.

    VastaaPoista