tiistai 17. marraskuuta 2015

Throwback

Heippa! Arkistoiden kätköistä löytyi vielä yksi julkaisematon postaus, jonka suunnittelin julkaisevani ennen kahta edellistä postausta. Tässä se nyt on:

Hoitotyöstä

Moikka! Pahoitteluni pitkästä postaustauosta. Elämä täällä on hektistä ja aika tuntuu loppuvan kesken. 2 viikkoa jäljellä, vaan!

Olen viettänyt aikaa Care Practitionerien kanssa, eli perus hoidon toteuttavien kanssa. Niin paljon ihmeteltävää. Vaikka työtavat ovat täysin erilaiset suomeen verrattuna, on lopputulos kuitenkin sama. Aseptisuuden puutteita havainneena täytyy myöntää kuinka eri tavalla on oppinut arvostamaan Suomen käytäntöjä.

Vuodepesut tehdään kutakuinkin näin: vatiin laitetaan lämmintä saippuavettä ja pesulappuja. Asukkaan kasvot (kyllä, silmätkin) pyyhitään saippuavedellä ja tämän jälkeen kuivataan pyyhkeellä. Saippuavettä ei siis huuhdella pois. Työjärjestys tietenkin on päästä varpaisiin. Alapesuissa olen havainnut paljon puutteita, sillä intimialueita ei juuri puhdisteta. Suihkussa avustaneena tein myös havainnon että a) nostoliina jätetään alle, b) intimialueita suihkuttaessa pahoitellaan eikä perusteellista pesua tapahdu, c) suihkutuolia ei desinfioida käytön jälkeen vaikka kyseessä olisi yhteinen tuoli.

Käsidesiä ei talossa käytetä laisinkaan. Olen ottanut aseptiikan puheeksi jokaisen kanssa kenen kanssa olen työskennellyt ja avannut Suomen käytäntöjä mitkä on herättänyt ihmetystä ja jopa hilpeyttä. Yhden hullunkurisin vastaus siihen kun kysyin miksei käsidesiä ole; käsidesiä oli, mutta hoitajat eivät enää pesseet käsiään joten se oli epähygienistä. Täytynee myöntää, ei käsipesua silti tapahdu jokaisen asukaskontaktin jälkeen. Asukkaille laitetaan myös voimakkaasti hajusteita, esim. deodorantti, jota suihkitaan vaatteisiin sekä jopa intimialuille.

Vaikka edellämainitut käytännöt ovat herättäneet hämmennystä, kuten sanoin, lopputulos on silti sama. Asukkaat saavat ruokansa (ja täällä ei nestehukasta pelkoa, ette ikinä usko kuinka paljon teetä ja kahvia menee päivässä), kaikki ovat puhtaissa vaatteissa ja kaikki ylös nousevat pääsevät ylös. 
Mutta on yksi suuri asia josta Suomi voisi ottaa mallia, nimittäin asukkaiden kohtelu ja viihtyvyys.

Asukkaita kohdellaan arvokkaasti mutta silti rennolla otteella. Asukkaat tietävät paljon hoitajien elämästä ja ei ole kummallista jos hoitaja puhuu perjantai-illan riennoista tai vastaavista ''epäammattimaisista'' asioista, sillä hoitajat (carerit tarkoitan) ovat suuri rooli asukkaiden elämää ja he tekevät asukkaiden päivät. Heillä on ainutlaatuinen side keskenään. Asukaskansioista löytyy mm. lempi puheenaiheet, mistä ei tykkää puhua, lempiruuat, menneisyys ja muuta huomioitavaa. Esimerkkinä yhdellä asukkaalla lukee myös omalla seinällään ettei häntä saa kohdella säälivästi tai ''hösäävästi''. Ja koska täällä on suuri arvoportaikko carerien ja hoitajiien välillä, carerit pitävät tiiviisti yhtä. He ovat tiivis yhteisö ja viettävät myös paljon aikaa keskenään vapaalla.

Tässä muutamia mainitakseni. Tekstin tarkoitus ei ole aliarvioida tai negatiivisessa valossa arvioida työtapoja vaan kertoa havainnoista ja eroista Suomen hoitotyöhön. Seuraavassa postauksessa havaintoja fysioterapiasta ja viriketoiminnasta.

Elina

2 kommenttia:

  1. Kieltämättä hämmentävä perustelu käsidesin puuttumiselle. Olemme siis tyytyväisiä aseptiseen osaamiseemme ja tietämykseemme. Siitä on näyttöä, sillä suomessa on vielä vähän resistenssejä sairaalabakteerikantoja moneen muuhun maahan verrattuna. Asiakkaan kohtaaminen on täällä ollut viime aikona otsikoissa, joten se on asia johon toivottavasti tulee muutosta. Teidänkin AON:n kriteereihin on lisätty aktiivinen kuuntelu ja läsnäolo. Tämä TOP-kokemus on ollut varmasti ollut antoisa ja monenlaista osaamista ja kokemusta on kertynyt. Kotiinlähdön aika lähenee. Oikein turvallista kotimatkaa teille molemille (kerro Jasmiinalle, unohdin toivottaa kun kirjoitin hänelle äsken) ja jutellaan lisää näistä jutuista koulussa.

    VastaaPoista
  2. YMPÄRISUUNNITELMA SINGLEILLE, SYRILLE JA HERPEILLE, Hv / Aids 5 vuotta sitten minulla oli syyliä, minua hoidettiin nesteellä, jota levitettiin syyliin, jotka jatkoivat kasvua ja leviämistä ... Seuraavat 2 lääkäriä tekivät laserleikkauksen niiden poistamiseksi. Vuosi leikkauksen jälkeen he kasvoivat takaisin lähelle paikkaa, missä ensimmäiset olivat, joten minulle lopulta kerrottiin, että se oli SHINGLE. Minulla on ollut se hyvin kauan, sain sen huijattavalta poikaystäväni kädeltä ja sain selville, että hän oli myös saanut tartunnan ja lopetin välisen suhteen. Syylät olivat niin hämmentyneitä, koska ne alkoivat levitä kaikkialle. Olen käsitellyt näitä asioita hyvin kauan. Viimeinen hoito, jonka otin, oli noin 2 vuotta sitten, ja hain luonnollista hoitoa Dr.JAMESin yrttilääkkeeltä, viikko hoidon levittämisen jälkeen kaikki syylät olivat poissa. Nyt on 2 vuotta ja muutama kuukausi, minulla ei ole yhtäkään syyliä tai mitään SHINGLE-oireita. wow "" se on hienoa, tohtori JAMES on vihdoin parantanut minut. Jokainen, joka asuu SHINGLESin kanssa, ottaa yhteyttä Dr.JAMESiin luonnollisiin hoitoihin. Tätä kasviperäistä lääkettä on helppo juoda ilman sivuvaikutuksia. Dr.James on parantanut sairauksia, kuten Parkinsonin tauti, skitsofrenia, keuhkosyöpä, rintasyöpä, kolo-peräsuolisyöpä, verisyöpä, eturauhassyöpä, epilepsia Dupuytrenin tauti, keliakia, Creutzfeldt – Jakobin tauti, aivojen amyloidiangiopatia, ataksia, niveltulehdus, Amyotrofinen lateraaliskleroosi, fibromyalgia, fluorokinolonimyrkyllisyys
    Oireyhtymä Fibrodysplasia Ossificans ProgresS skleroosi, kohtaukset, Alzheimerin tauti, lisämunuaiskuoren karsinooma Astma, allergiset sairaudet, Copd, glaukooma, kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, keuhkosairaudet. , Verenpainetauti, Lymen tauti, verisyöpä, aivosyöpä, rintasyöpä, keuhkosyöpä, munuaissyöpä, HIV / aids, herpesvirus, hepatiitti B, maksatulehdus, diabetes, fibroosi. Ota yhteyttä tohtori Jmaesiin, joka paransi minut sähköpostitse [drjamesherbalmix@gmail.com]. .

    VastaaPoista